zaterdag 7 januari 2012

Zeilen op het beagle kanaal

Op nieuwjaarsdag besluiten we een rondje rond de haven van Ushuaia te lopen. Altijd leuk om bootjes te kijken. En ja hoor er ligt zowaar een Nederlands jacht in de haven! Contact is snel gemaakt en zo zitten we even later aan de koffie. Heerlijk om weer bij te praten met Nederlanders, helemaal als het gaat over zeilreizen.
Ze zijn al tien jaar onderweg, meestal gaan ze in de zomer terug naar Nederland om geld te verdienen en vrienden en familie te zien. Hun boot is een verademing, wat een ruimte en comfort vergeleken bij onze boot!
Al pratende worden we uitgenodigd voor een zeiltochtje naar Puerto Williams, aan de overkant van het beagle kanaal. Nu willen we al graag naar Puerto Williams en om er dan zeilend te komen is echt wel een droom van ons.
Twee dagen later is het zover, we zien elkaar vroeg om alles te regelen met de douane en immigratie. Puerto Williams ligt namelijk in Chili en we moeten dus uitklaren in Argentinie. Wel leuk om mee te maken hoe dat nu werkt met een zeilboot. Gelukkig heeft de bemanning veel ervaring en zijn de vele formulieren al ingevuld op de boot. Dat scheelt veel gedoe en zo zijn we met een uurtje klaar; een nieuw record!
Daarna zeilen we met een rustig windje weg uit Ushuaia. Frank laat de hele tocht het stuurwiel niet los en geniet volop. Ook ik vermaak me prima en zie de voordelen wel van dit schip met dekhuis. Je kunt tijdens het zeilen heerlijk warm zitten! En het uitzicht over het beagle kanaal is overweldigend, wat een ervaring om hier te zeilen.
Na een heerlijk tochtje komen we aan in Puerto Williams en begint het inklaren, nadat we het nodige papierwerk ingevuld hebben en alles dubbel gecheckt is krijgen we de benodigde stempels. Puerto Wiliams is een geweldig dorp of eigenlijk gehuchtje. De wegen zijn onverhard er is 1 supermarktje twee kerkjes en een museum. We genieten ervan en vinden dat dit nu echt past bij Vuurland en de plek die het einde van de wereld wordt genoemd. Hierbij is Ushuaia een wereldstad.

We genieten van de dagen aan boord, ons verblijf wordt zelfs met een dag verlengd omdat het weer te slecht is om met de ferry terug te komen in Ushuaia. Ach je hoort ons niet klagen hoor.

Kijk ook eens op www.zeileninpatagonie.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten