maandag 16 januari 2012

Beroemdheden

Gelukkig kunnen wel snel weg uit Punta Arenas: lelijk stadje en vies hostel. We nemen de bus naar Puerto Deseado in Argentinië. We hebben ongeveer tien stempels van Chili en Argentinië verzameld door steeds de grens over te steken, maar nu zijn we daar eindelijk vanaf. we blijven vanaf nu in Argentinië.

En dan zijn we na een lange busreis in Puerto Deseado en daar is ............. niet veel. Gelukkig één leuk barretje en een restaurantje dus vermaken we ons nog enigszins. En we gaan naar de pinquins, deze keer naar de rock hopers. Geweldige beestjes die hebben bedacht op de rotsen te wonen. Je snapt het niet want ze kunnen heel slecht lopen ze ´hoppen´ dan ook de rotsen op en af. Erg grappig om te zien. Ik heb natuurlijk weer 100 foto´s gemaakt, kan er niets aan doen! Verder zien we nog veel zeeleeuwen, een zeeolifant en dolfijnen. Deze dolfijnen zijn klein en zwart-wit gekleurd, je kunt ze hierdoor heel goed zien in het water.

Wanneer we terug komen van de excursie worden we opgewacht door de lokale tv-ploeg. Ze willen ons graag interviewen. Ach waarom ook niet? Eerste vraag gaat over de excursie, dat is makkelijk die was geweldig. Daarna vragen ze waarvoor we nog meer in Puerto Deseado zijn.... nu wordt het moeilijker. We staan even dom te kijken, en dan red ik de boel door te zegen dat we graag vino tinto drinken. Gelukkig iedereen lacht... Wij zijn blij dat we de volgende dag weer vertrekken, voordat er nog meer moeilijke vragen komen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten