maandag 16 januari 2012

Luxe

Wij denken bij varen al gauw aan hard werken, wachtlopen, weerberichten in de gaten houden en slecht slapen. Nu deze keer was dat niet echt het geval. Wanneer we inchecken voor onze cruise richting Kaap Hoorn wordt onze bagage aangepakt en zullen we die weer in onze cabine aan boord terug vinden. Kijk dat is handig, geen gesjouw! Als we later ons melden aan boord vallen we met onze neus in de boter. Het lijkt een echte, maar kleine, cruise-schip te zijn. Onze cabin is voorzien van een heerlijk bed en privé badkamer. Klinkt misschien heel normaal, maar als backpacker is deze luxe meer uitzondering dan regel. We genieten dus enorm. Zeker ook van het heerlijke eten en de drankjes in de bar.

Beter dan alle luxe aan boord is onze koude en winderige ervaring met Kaap Hoorn. Gelukkig is het rustig weer en kunnen we met de dingi aan wal worden gebracht. We lopen eerst naar de kapel en de vuurtoren waar we natuurlijk onze namen achterlaten in het gastenboek. Dan lopen we door naar het monument dat op Kaap Hoorn geplaatst is voor alle zeevarende die hier het leven gelaten hebben. We vinden het heel indrukwekkend om hier te zijn, er gaat een droom in vervulling. Frank viert dit moment door samen met Ulrich (Deen) een ´kaap hoorn´ biertje (bestaat echt) te drinken. Hett is dan vijf over 8 in de ochtend.......

De rest van de dagen laten we ons heerlijk verwennen en genieten van het gezelschap aan boord. Vooral met het Deense gezin kunnen we het goed vinden, misschien wel iets te goed zo blijkt na een avondje in de bar waarna het gezin ´s ochtends niet aan het ontbijt verschijnt :-)

We maken nog een uitstapje naar een gletsjer. We komen met de dinghi wel erg dichtbij en dat terwijl er grote stukken ijs afbreken! Echt super om te zien. Op de terug weg krijgen Frank en ik nog even een natuurlijke douche van de watervallen omdat we de bestuurder van de dinghi ´loco loco´ noemen. Dat kun je dus beter niet doen.

Na vier heerlijke dagen eindigt onze reis in Punta Arenas. Weer terug in Chilie maar nu écht voor de laatste keer. Het contrast met het cruise-schip is erg groot; we hebben nog nooit zo´n slecht en vies hostel gehad. Gelukkig maar voor 1 nacht bbbrrrrr.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten