vrijdag 25 november 2011

Rapa Nui - Paaseiland

Mooi op tijd zijn we op het vliegveld van Santiago voor onze vlucht naar Rapa Nui oftewel Paaseiland. We gaan als 1 van de laatsten aan boord en worden meteen apart gehouden. Mmm wat nu weer denk ik meteen. Maar we worden snel geholpen aan een nieuwe boarding kaart. Ik zie dat ze onze stoelnummers hebben veranderd van 14 naar 1. Het zal toch niet waar zijn?? Maar jawel hoor we mogen business-class vliegen. Wauw we voelen ons net kleine kinderen en genieten van alle speciale aandacht. We krijgen een drankje in een echt glas voordat we zelfs maar de lucht in zijn.
En dat blijkt dus een probleem te zijn, het lukt niet om het toestel de lucht in te krijgen 1 van de motoren start niet. We moeten allemaal het vliegtuig weer uit. Balen natuurlijk, helemaal omdat we op rij 1 zaten! Maar we hebben veel geluk want twee uur later is er een ander toestel geregeld en mogen we weer aan boord met dezelfde boarding pas. We genieten 5 uur lang van de luxe, soms is backpacken nog niet zo zwaar!

En dan zijn we er: Rapa Nui! Op het vliegveld krijgen we een bloemenkrans om en we wanen ons in het paradijs. Nadat we onye tassen in het hostel hebben achtergelaten lopen we richting de zee en zien daar de eerste Moai beelden. Erg mooi om te zien. We lopen meteen langs de kust voor 1 van de mooiste zonsondergangen die we ooit hebben gezien. En deze keer met een aantal Moai beelden voor de zon.
We hebben twee weken op het eiland en dat is best veel want zo groot is het eiland niet. We besluiten dan ook veel te wandelen en te fietsen. En dat leek een goed idee.....
We hebben de vulkaan Rano Kau beklommen, een super mooi wandeling met geweldige uitzichten. Maar oef, vulkanen liggen hoog en wat is het warm. We genieten enorme en de volgende dag nog steeds van de spierpijn!
Na een rustdag besluiten we de mountainbikes van het hostel te gebruiken voor een rondritje langs een aantal groten en Moai beelden. In elk boekje staat dat het een mooie fietstocht is. Waarom heb ik er niet geleyen dat het een mooi fietstocht is voor gevorderden??? De weg is meerendeel een keienpad omhoog, en het is echt zwaar ploeteren. Gelukkig laat de zon het deze dag afweten zodat we niet in de felle zon fietsen. Als we afstappen om een moai beeld te bekijken dan doen we dat met trillenden beentjes. En dan die zadelpijn.......
We besluiten om ook een toer te boeken met een gids om zo meer te weten te komen over de geschiedenis. We hebben het luxe want we hebben een prive-toer en komen van alles te weten over het eiland zijn bewoners en de geschiedenis. Een superdag met wat rust voor de spieren.

Paaseiland is echt geweldig we moeten alleen wennen aan de mensen hier. Ze komen onvriendelijk over en het lijkt erop dat ze de bezoekers yo snel mogelijk van hun geld willen afhelpen. Het is hier enorm duur en voor je het weet wordt mag je meer betalen omdat je buitenlander bent. Opletten dus!

1 opmerking:

  1. Tip:
    Toon persoonlijke interesse. Nodig zo'n gids uit voor een drankje of een hapje. Vraag naar zijn leven.Vertel over eerdere ervaringen en vraag zijn /haar mening.
    Op die manier hadden wij in Sri Lanka een tuk-tuk chaufeeur/gids gedurende 2 dagen voor een habbekrats.
    Werlt niet altijd, maar wel vaak. En scheelt dan aanzienlijk qua prijs.

    BeantwoordenVerwijderen