donderdag 8 december 2011

Pucon

Het is alweer even geleden dat we Paaseiland verlaten hebben. We zijn via Santiago en Valparaiso aangekomen in Pucon. Valparaiso staat op de Unesco wereld erfgoed lijst, dus onze verwachtingen waren hoog! Stom van ons want het viel erg tegen. Ja er waren een paar mooi huizen en oude liften maar voor de rest was het een vervallen stadje met weinig gezelligheid. Gelukkig konden we onze busticket een dag vervroegen zodat we eerder richting Pucon konden.
Pucon ligt in het meerengebied van Chili en is het buitensportgebied van het land. En dat hebben we gevoeld! Gisteren hebben we namelijk de vulkan Villarrica van 2850 meter hoog. De vulkan is bedekt met sneeuw en is actief. Het was echt super gaaf, maar wel slopend! No pain no gain zei de gids, en dat was de waarheid. Maar toen we boven op de vulkaan zaten waren we de pijn helemaal vergeten. Echt bizar om de rook uit de vulkaan te zien komen en de lava te horen bulderen. De terugweg ging een stuk sneller en wel per slee. Ik heb nog nooit zoveel sneeuw om mijn oren gehad, wat ging dat hard zeg!
We zitten hier in een gezellig hostel, met veel Nederlanders. Echt leuk om weer even bij te kletsen met landgenoten. Morgen gaan we ieder weer onze eigen weg. Wij naar het zuiden de anderen naar het noorden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten