donderdag 22 september 2011

Sines

We hebben ons hart verloren aan Sines. Wat een leuk dorp aan de Potugese kust. Toen we hier aankwamen en het dorp gingen verkennen, kregen we weinig reacctie op ons vriendelijk ' bom dia' (goedendag).
We vonden het maar een raar dorp met onvriendelijke mensen, en dat terwijl we Portugal juist een geweldige land vinden met super vriendelijke mensen.

Maar na een dag of wat ontdooien de mensen om ons heen. Het lijkt of Sines begint te wennen aan de twee touristen in dat kleine bootje dat voor het strand ligt. We krijgen bij ons dagelijks kopje koffie ongevraagd een gebakje, we krijgen een hand van de eigenaar van de zaak en bij 'ons' strandtentje weten ze al wat we graag drinken: een ijskoud biertje en een cola light staan er voor ons klaar!

Als we op vrijdagmiddag ons drankje drinken nodigt de eigenaresse, Manuela, ons uit voor een strand bbq die avond. Daar hebben we wel oren naar. Het wordt een super gezellige avond met mensen uit Engeland, Duitsland, Brazilie en natuurlijk Portugal. Het vlees is heerlijk, de green wine smaakt perfect en we eindigen ook nog in een kleine nachtclub. We zijn verbaasd dat Sines er een heeft.
We worden na deze heerlijke avond weer afgezet bij de haven waar onze boot nu ligt. Hier maken ze zich niet druk om alcohol en verkeer :-)

De volgende dag zitten we met een kleine kater in de bus op weg naar Portimao, waar Bouke en Ronne en hun twee meisjes liggen met de boot. Gelukkig hebben we drie uur de tijd om een beetje bij te komen in de bus voordat we er zijn. Wat een heerlijk land dat Portugal!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten