zaterdag 10 september 2011

Change of plans

We zijn nu al een paar dagen in het dorp Sines. Hier is Vasco da Gama geboren en getogen. Vanaf onze ankerplaats hebben we uitzicht op het standbeeld van hem, we liggen hier super mooi. De dagen gaan dan ook zo voorbij. We slapen uit, ontbijten aan boord en pakken dan de bijboot voor een kopje koffie aan wal. Dit tot vermaak van de paar strandgasten die hier nog zijn..... Ik zit namelijk op de punt van de bijboot terwijl Frank driftig naar de wal roeit. Aangekomen bij het strand spring ik er uit en trek ik de boot op het strand. Samen sjouwen we de bijboot naar een plekje bij de prullenbak waar we de bijboot met een slot kunnen vastleggen. Al die tijd hebben we publiek, we krijgen nog net geen applaus. Op weg naar de koffiebar komen we langs een heilig stroompje water uit de rots (van Santa Lucia) waar we het zand van de voeten wassen. Na een klim van vijf trappen hebben we dat kopje koffie wel weer verdiend vinden we :-)

En we denken veel na deze dagen. We komen samen tot de concclusie dat het rond zeilen van de wereld niet onze manier van reizen is. Ik vind de oceanen te ruig en Frank verveeld zich snel tijdens het zeilen. Daarnaast zeilt de boot niet fijn en vinden we het wel erg krap aan boord. Tijd dus om de boel te evalueren. Jaren hebben we gedroomd van onze zeilreis, boeken verslonden, veel geklust en elke cent besteed aan de boot. Dan is het wel even zuur dat we het niet zo naar onze zin hebben als we hadden verwacht. Het bootleven op de ankerplaaten vinden we heerlijk, maar de oversteken een ellende. We vinden allebei dat deze tijd dé periode van ons leven zou moeten zijn. Vrij van werk, hypotheek, met de wereld aan onze voeten.......

Dus we gaan over op plan B. We leggen de boot voor de winter in Portugal en vertrekken met vliegtuig en backpack naar Zuid- Amerika om dan volgend voorjaar de boot weer naar Nederland te zeilen. Makkelijk geschreven maar moeilijk besloten. Toch hebben we er langzaam aan heel veel zin in om plan B te gaan uitvoeren. Nu zijn we druk met het zoeken van een goede ligplaats voor de boot en het uitzoeken van vluchten.We willen in ieder geval naar Galapagos, Paaseiland en Patagonie. Dus als jullie nog goede reistips hebben graag!!

Ppffff even zuchten en dan heerlijk verder genieten van onze vrijheid.

1 opmerking:

  1. Hallo lieve Frank en Margien!

    Voor het vertrekken heb je lef nodig, maar om je plannen dan weer te wijzigen op zo'n grote manier, daar heb je ballen voor nodig! Petje af! Het is gewoon zoals je zegt 'dit zou dé periode van je leven moeten zijn'. En als het dat niet blijkt te zijn, dan heb je groot gelijk dat je dan wat anders gaat besluiten.

    Wij vinden het erg jammer dat we jullie natuurlijk onderweg niet meer gaan zien. Maar ik geloof dat we elkaar vast nog wel ergens gaan ontmoeten. En we blijven jullie volgen.

    Veel liefs,
    Etienne en Denise
    SY La Luna

    BeantwoordenVerwijderen