zondag 21 augustus 2011

Leixoes, Portugal

Vanuit Caraminal gaan we in twee tochtjes naar de spaanse stad Baiona. Helaas weinig wind, dus je raadt het al, de motor draait weer overuren. Het is warm weer maar de spaanse kust staat bekend om zijn mist, en die krijgen we dan ook. We zien de mist voor ons hangen en voor we het weten zitten we er in. Potdichte mist op klaarlichte dag. We moeten een paar keer uitwijken voor een motorboot, visser, en de ferry. Door de mist zien we de boten pas laat, maar alles gaat goed. Zodra we de baai bij baiona in varen verdwijnt de mist meteen en is het weer heerlijk warm. Baiona is een leuk stadje met een oud centrum, leuke pleinen en lekker paella. Heerlijk om daar rond te struinen samen met Jan en Trees. Na twee dagen besluiten we door te gaan naar Portugal hoewel er weinig wind staat. Maar in Portugal wachten Paul en Tanja, onze bootburen.
We motoren op een gladde oceaan naar Leixoes, een voorstadje van Porto. Daar gaan we, na drie weken ankeren, de haven in. Helaas zijn we om 8 uur 's avonds pas in de haven en is het kantoor dicht. Ik moet de lang verwachte douche uitstellen tot de volgende ochtend wanneer we kunnen inchecken bij de Marina en toegang krijgen tot het douche gebouw. Het is wel grappig want ik geniet ernorm van het douchen terwijl dit de slechtste douches zijn die ik ooit heb gezien. Ach blijkbaar verander je toch wat :-)
Paul en Tanja verassen ons met een autorit door het Portugese binnenland. We rijden twee dagen in een super mooi gebied langs de rivier de Doura. We slapen in een supermooi hotel aan de rivier waar we heerlijk in zwemmen. Nodig ook want het is hier niet warm maar heet. Terug van deze mini - vakantie zetten we de gezelligheid voort bij ons aan boord. Met veel wijn en bier rollen Paul en Tanja bij ons aan boord in hun bed. Paul slaapt buiten in de kuip en Tanja binnen op de bank. Hoewel ze heerlijk hebben geslapen en we twee sterren kregen voor de accommodatie zijn ze nu toch op zoek naar een hotel in de buurt :-) Maar het kan dus wel bij ons aan boord haha!!
Vanavond gaan we Porto bekijken en als de weersvoorspelling het goed heeft, schijnt er dinsdag weer een noorder windje te waaien. Dan kunnen we verder de kust afzakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten