zondag 14 augustus 2011

Caraminal

Het bevalt ons goed in Muros. Het enige lastige is dat 's avonds de wind sterk toeneemt. Inmiddels hebben we wel vertrouwen in ons anker maar het hobbelt zo..... dus weinig slapen. Na een paar nachten breekt ons dat wel op. Gelukkig (?) besluit een Belg vlak achter ons te ankeren, de wind draait en we kunnen bijna bij hem aan boord springen. Hij vindt dat blijkbaar geen probleem, wij wel. We besluiten midden in de nacht een plekje te zoeken in de haven die vlak bij. We liggen meteen rustiger waardoor we beter slapen.
Nadat de wind afneemt gaan we samen met de Santana naar de volgende Ria. We beginnen met pittige wind die halverwege plotseling verdwijnd. Dus toch weer de motor aan. We hebben toch een zeilboot en geen motorboot??? Gelukkig maken de dolfijnen om de boot het allemaal weer goed.
We gaan voor Caraminal voor anker. Vanaf ons ankerplekje lijkt het een gezellig stadje, aan wal valt het echter wat tegen. Maar de koffie van een euro smaakt prima. Een dag later gaan we ankerop naar Isla de Arosa, een schiereiland in de Ria. We liggen in een mooie baai tussen de vele mosselscheepjes. Als we aan wal gaan met de bijboot blijkt ook dit dorpje wat tegen vallen. Wanneer we terug komen bij de bijboot blijkt het laag water te zijn. O, o, dat wordt de bijboot optillen richting het water. Ik kom tot halverwege mijn knieeen in de modder te zitten. BBBrrrrrr vies gevoel hoor, die algen tussen de tenen. De volgende dag vermaken we ons met wat klusjes aan boord. Einde van de dag hebben we overleg met Trees en Jan van de santana. De wind gaat draaien en toenemen tot 6, waardoor we niet meer beschut liggen in de baai. De beslissing is snel genomen, we gaan ankerop en terug naar Camarinal waar meer beschutting is. En daar liggen we vandaag ook nog. Helaas is het mooie warme weer vandaag ver te zoeken. Het is mistig en het regent. Een mooie dag om de wal op te zoeken voor een lekker kopje koffie en internet! Foto's van spanje zijn ge-upload op de website.
 

2 opmerkingen:

  1. Modder tussen de tenen zal Trees ook heel bekend voorkomen. Heeft ze het al verteld? Er is zelfs een DVD van en het staat op deel 1. Jan is met het vervolg nog heel druk bezig!!!!

    Groetje Elze (zus van Jan)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een avonturen allemaal. Kijk ernaar uit om jullie ankerverhaal van Muros live te horen! Hier in Portugal schijnt iedere dag de zon, dus gewoon mijlen maken richting het zonnetje zou ik zeggen :)
    Tot snel, liefs Maarten & Daan

    BeantwoordenVerwijderen