maandag 20 februari 2012

Rio de Janeiro

En daar staan we dan onder het Christusbeeld met uitzicht over Rio. We zien de mooie groene heuvels waar de stad omheen en tussen ligt. Daar achter liggen de geweldige stranden van Copacabana en Ipanema. En het suikerbrood torent er hoog bovenuit. Wauw wij zijn in Rio!!
Onze dagen in Rio vliegen om, en niet in de laatste plaats komt dat door onze persoonlijke gids Kelma. We hebben haar en haar vriend Carlos in Portugal ontmoet en zij woont al jaren in Rio. Dus neemt ze ons op sleeptouw en staan we onze eerste avond in het Sambadrome. Dit is het stadion waar met carnaval de optocht van de sambascholen wordt gehouden. Je weet wel met die mooi pakjes, wagens en veren :-).
Aangezien carnaval een serieuze bezigheid is in Rio, wordt er al weken geoefend. Zo staan wij dus op zaterdagavond een week voor carnaval gratis te kijken naar een repetitie van een paar sambascholen. De hele tribune swingt uitbundig mee en zingt uit volle borst alle carnavalliedjes. Wij kijken onze ogen uit!!
Ook zijn er in diverse straten al optochten te zien en dansen de mensen de samba bij elke gelegenheid: zodra ze dus muziek horen gaan de voetjes van de vloer.

Naast het carnaval genieten we van de stranden en mooie vergezichten. Verder vinden we Rio een vieze en rauwe stad. De gebouwen vinden we lelijk, er ligt heel veel vuilnis op straat en het verschil tussen arm en rijk is heel groot. Maar de mensen zijn geweldig het motto is bij iedereen: `Don´t worry be happy`.

We zijn blij als we de stad verlaten en de kust afzakken naar de Costa Verde, waar de mooiste stranden van Brazilie te vinden zijn. Hier gaan we onze laatste week doorbrengen, heerlijk aan het strand en het zwembad. O ja, en carnaval vieren natuurlijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten