woensdag 22 februari 2012

CARNAVAL

We hebben in geen jaren zo carnaval gevierd!!! We zijn nog aan het bijkomen, haha.
Paraty is een klein stadje vier uur rijden ten zuiden van Rio. Het stadje ligt aan de Costa de Verde. Spreekt natuulijk tot de verbeelding, en eerlijk is eerlijk het is een waar paradijs. Het stadje is omgeven door groene heuvels en witte stranden met een blauwe oceaan. Echt fantastisch.
En het is ook hier carnaval. Samen met Simone, Jurgen, Ted, Carleen, Maria en Jessie verkennen we het carnaval. Eerst zijn we nog een beetje op onze hoede maar na een biertje en caipirinha zijn we gewend aan de sfeer en genieten we volop. Er is een muziekpodium waar elke avond een bandje staat te spelen en een aantal ´dansmariekes´ een dansje doen. Het leukste is echter de optocht: vooraan een muziekkar met volume op stand maximaal, daarachter een paar danseresjes die net niet op het podium mogen dansen en dan de sambaband. Vervolgens danst het hele stadje achter de sambaband aan. Wij besluiten op een avond ook mee te hossen, hoe moeilijk kan dat nu zijn? Tot blijkt dat bij sommige liedjes een speciaal dansje hoort... Gelukkig worden we op tijd gewaarschuwd door een kenner en voor we het weten host de hele menigte van links naar rechts en weer terug. We verliezen een slipper en als we vallen worden we op tijd opgeraapt door de locals. Wauw dat carnaval vieren is toch heftiger dan we dachten.

Na vier dagen carnaval zijn we moe, maar o wat was het leuk en gezellig. We balen als we op het busstation staan te wachten voor de bus naar Rio om vervolgens naar Portugal te vliegen. Dan staan daar onze vrienden om ons uit te zwaaien, en ze hebben zelfs een afscheidsdansje ingestudeerd. Met zo´n afsheid kunnen we er tegen aan en we zien elkaar vast weer in Monster.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten